dinsdag 14 mei 2013

patroon
Graag deel ik het patroon van mijn favoriete rokje. Het rokje is eenvoudig en snel te maken. Zijnaden sluiten, tricotboord aan zetten en zoom er in! Het kan gemaakt worden van tricotstof maar ook van katoen of linnen is het een fijn model.Maar leuker is natuurlijk om variatie aan te brengen. Applicaties er op of een binnen en buitenrok maken zodat je de rok kunt keren!

Om in het bezit te komen van het patroon is een mailtje naar info@acastelle.nl voldoende. Je krijgt dan een pdf-bestand en aanwijzingen hoe je het kunt printen en maken.

Maar wel is het belangrijk de juiste maat te nemen en vermelden.

Om de juiste maat van het patroon te bepalen meet je de heupwijdte van jezelf op het breedste gedeelte van je heupen. Dat kan vrij hoog zijn, rondom je billen maar het kan ook wat lager zijn, rondom je bovenbenen. Neem niet te krappe maat! Het rokje heeft geen sluiting en moet dus over het breedste gedeelte van je lichaam kunnen. Door de tricotboord past het altijd en sluit het in de taille goed aan.

Maat
Maximale heupwijdte
Maat 1
90 cm
Maat 2
94 cm
Maat 3
98 cm
Maat 4
102 cm
Maat 5
106 cm
Maat 6
110 cm
Maat 7
114 cm
Maat 8
118 cmDe lengte van het rokje is 50 cm gemeten zonder boord. Maak het rokje de eerste keer niet te kort. Daarna weet je wel welke lengte voor jou goed is.

Heel veel plezier met het patroon en graag zie ik eens een foto van het rokje terug!Komende weken wordt heerlijk zomerweer voorspeld. Het kan dus zijn dat het toesturen van het patroon even op zich laat wachten. Ik ben dan een paar daagjes van het zomerweer genieten!
 


4 opmerkingen:

Elizabeth zei

Je bent een schat... ik heb belangstelling... ik stuur je een mail.
groetjes.

Elizabeth zei

Ha Janneke,
Wat leuk die tantanne-bag.. Lekker eenvoudig.
Dank voor de tip. Die kan ik ook nog eens maken.
groetjes

Aritha V. zei

Ik ben gewoon niet handig genoeg. Dit zou echt een mooi rokje voor mijn dochter zijn ( patroon)

mia zei

Handige rok, ga die ook maar eens op mijn maat na maken.