woensdag 21 augustus 2013

geel ?????


Het was een beetje een rommelige zomer, dit jaar. Wel een heerlijke zomer. Dat zeker wel!

Maar afgelopen dinsdag is het dan toch gelukt weer eens naar de markt te gaan. Naar de stoffenmarkt in Doetinchem. Daar staan heel veel stoffen kramen.

En natuurlijk….., zo aan het eind van het seizoen….. kun je daar lapjes scoren voor heel weinig!

Een van mijn gescoorde lappen is deze gele coupon! Een coupon van 1.50 m voor twee euro!
Nu vind ik geel wel een moeilijke kleur. Ik heb niet veel gele kledingstukken. Toch vind ik geel wel een vrolijke kleur. En voor twee euro…… daar kan ik vast wel iets voor verzinnen.


Toevallig heb ik me kort geleden aan gemeld bij het forum zelf kleding maken. Binnen dit forum loopt een topic –iedere-maand-een-kledingstuk-. Het lijkt me leuk daaraan mee te doen. Nu is de maand augustus al een eindje op weg. Kan ik dat nog halen?
Als ik nu het patroon van mijn favoriete rokje nog eens pak? Het patroon is redelijk gemakkelijk en snel te maken.

Maar…. hierna, zo spreek ik mezelf streng toe, is het afgelopen met dit patroon. Ik heb er nu diverse rokjes mee gemaakt. En dat moet maar eens afgelopen zijn! Tijd voor iets nieuws!

Dus…. Voor de laatste keer. Echt!

Rokje geknipt, zijnaden aan elkaar gelockt, tricot boord aan de bovenzijde gelockt. Maar….. waar heb ik iets fout gedaan??? Ik vind het rokje te kort!


Geen probleem zo groot of de naaimachine lost het op! Ik had nog turquoise pipingband. De piping aan de zoom gezet. Nog een strook voor de extra lengte geknipt. En deze weer aan de ping gezet. Prima lengte!


Wat mij betreft mag de zomer nog een tijdje duren! Graag niet te warm…. wel zonnig….geen regen….en… en… en…
6 opmerkingen:

Gondalien zei

Wat een leuk stofje. Grappig met zo'n pipingrandje, maakt het meteen een stukje minder geel. En wat de zomer betreft; die mag van mij zo nog een hele poos door blijven gaan ( tot half maart of zo).

Kathinca zei

Meerdere rokjes zelfde patroon? Dat kan ik wel oplossen voor je hoor. Deze in een envelop doen en richting hier sturen. Doe ik hem wel dragen want ik heb geen rokje van dit patroon. Leuk dat biesje aan de onderkant!

Liesbeth Wessels zei

Leuk opgelost, en inderdaad een leuk stofje; loop je er weer vrolijk bij. groeten van liesbeth

christina zei

prachtige stof Karin. En, was die rok nu echt te kort??>?

Anoniem zei


Grappig hoe jij het ook altijd weer oplost.
Leuk en een vrolijk rokje.

groeten van Gerrie

Elizabeth zei

wat een leuk resultaat en heerlijk zonnige kleur.