vrijdag 18 oktober 2013

septoberDat is een nieuwe maand! Dat wisten jullie misschien nog niet maar wanneer een maand te kort is om iets klaar te krijgen dan plak je er gewoon een maand aan vast!

Voor wie dit niet snapt (en dat kan ik me voorstellen..) ik doe op een forum mee aan de topic ‘elke maand een kledingstuk’. Dat houdt in dat je (probeert) elke maand een kledingstuk voor jezelf te maken. Leuk als stimulans om iets te maken en leuk… voor je kledingkast.In de maand september ben ik begonnen met een wikkelrok. Het patroon zelf getekend (patroontekenen is weer een andere topic in het forum) en daarna de rok maken. Nu is een wikkelrok nog niet zo heel veel werk. Maar dan moet je niet, zoals ik deze keer, er weer van alles op, aan en onder willen.Op de rokdelen heb ik diverse applicaties gemaakt. Een aantal applicaties van de stof van de top (en die top is weer het kledingstuk van oktober). Het is altijd lastig om tricot stof te appliceren. Ik heb deze delen dan ook verstevigd met Vliesofix. Hierna op gestreken en met een kleine zigzag vast gezet. Maar dit is geen werkje die je even vlug en roetsj doet.
 
De sluiting is een rits. Niet in gezet (kan natuurlijk ook niet met een wikkelrok) maar opgezet. Het voordeel van een rits in een wikkelrok is natuurlijk dat tijdens het fietsen de rok niet zo open waait!

Uiteindelijk de rok gevoerd. De rok is van dunne soepele wollen stof. Ik vind het altijd erg fijn een rok te voeren. De rok blijft beter in model en valt vaak ook veel mooier.Maar ondertussen was het al bijna oktober geworden. En ik was ook al begonnen aan de top. Een gewoon simpel modelletje. Met een coverlock machine is zo’n top gauw gemaakt.

Om de top in de herfst te kunnen dragen heb ik er nog een losse col bij gemaakt. Toch wel fijn om iets warms rond je nek te hebben.En zo heb ik toch ruim voor het eind van septober de deadline van de kledingstukken gehaald!!


Nog even dit.....


Het gerimpelde gedeelte van de top zit in het echt wél leuk maar op de paspop wilde dit niet goed vallen.

6 opmerkingen:

Corina zei

Wat een mooie combi heb je gemaakt.
Vind de rits op de rok ook heel erg leuk breekt het geheel. Hier ga je veel plezier van hebben.

Corina

Gondalien zei

Leuk die applicaties op de rok. En een erg mooi stofje voor de top. Een mooie combinatie.

Elizabeth zei

prachtig.. zal heerlijk dragen wezen.

Kathinca zei

Wat ziet het er weer prachtig uit. Als ik jouw kledingstukken zie vind ik het zo jammer dat ik zelf geen kleding meer maak. Oh en bij de weg ... ik heb AL mijn kippen AF.

kom we gaan slingers ophangen zei

Ik vind jou een kunstenaar, het zijn echte Jannekes ;-)

Ilse * BY IK * zei

Mooie set!
Leuk detail de rits op de rok.
Dit draag je vast met plezier!